Sobrepuny (1.656 m)

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

[CAT]

Arribem a la Nou de Berguedà, un petit i tranquil poble situat a 20 minuts de Berga. Una vegada a la Nou, aparcarem al primer pàrquing que ens trobem. Anem fins a l’església de Sant Martí i allà mateix començarem la ruta.

Hola, amics!

Avui toca muntanya. Una vegada més, seguim la llista dels 100 cims emblemàtics de Catalunya. He sentit els meus amos dir que hi ha valents que hi fan una cursa vertical; nosaltres seguirem el mateix recorregut fins a fer cim.

Just davant de l’església de Sant Martí hi ha un primer pal que indica la direcció al Sobrepuny. Uf! Quina calor! Comencem a caminar i els primers metres anem per una pista de ciment, però com que és d’hora, encara no és prou calent perquè em molesti. Els meus amos comencen decidits a pujar ràpid. Quan acaba la pista de ciment arribem a un pont que creua el torrent de la Nou. Sabeu aquests llocs on venen ganes de banyar-s’hi? Doncs aquest és un d’aquests racons i no cal dir que he començat la ruta banyant-me. He, he, he!

Comencem a pujar seguint les marques del GR 241 i voregem una casa, Cal Patzi. El camí està ben senyalitzat, però si no trobem marques, sempre podem continuar guiats per les fites que hi ha deixat la gent. El GR ens porta fins a Prats de la casa de Caselles, que està en ruïnes. Em separo dels meus amos per acostar-me tot el que puc fins a les vaques que pasturen tranquil·les, fins que he arribat jo. He, he, he!

El camí, a partir d’aquí, puja sense treva i, ara, seguirem les marques grogues. Toca pujar dos quilòmetres amb 600 metres de desnivell positiu. Per un moment sembla que ens transportem a un altre lloc; el paisatge ha deixat de ser pedregós i de pins per donar pas a una fageda amb arbres de grandària espectacular, però dura poc i torna el paisatge anterior, ple de pins i pedres. Passada la fageda, ens trobem les marques del PR-C 199, que seguirem fins al cim. Aquí, ens hem trobat uns excursionistes que portaven un gos. Hem jugat durant uns metres fins que els hem deixat enrere. Pocs minuts després, arribem a dalt i contemplem les vistes increïbles! Per tornar, hem desfet el camí i hem anat trobant més excursionistes que no han matinat tant. Hem decidit desfer el camí perquè tornarem a fer el PR-C 199 sencer. La ruta acaba amb un bany increïble.

Fitxa tècnica


Punt inici/final La Nou de Berguedà
Distància  7,8 km
Desnivell acumulat  845 m
Senyalització Marques del GR 241 (vermell i blanc), marques PR-C 199 (groc i blanc) i punts grocs
Dificultat Mitjana
Aigua Només en trobem a l’inici.
Tipus de terreny Pista de ciment (pocs metres), pista forestal, corriols i terreny molt pedregós
Eruga del pi La ruta està realitzada al mes d’agost i no se n’han detectat nius. Actualitzarem la informació a la primavera.
Època de l’any Tot l’any. A l’hivern, podem trobar dies de fred intens i pot haver-hi neu. En aquest cas, cal portar el material necessari.
Recomanacions Portar aigua

Perfil

Captura de pantalla 2017-09-14 a las 20.36.56.png

[ESP]

Llegamos a la Nou de Berguedà, un tranquilo pueblo situado a 20 minutos de Berga. Una vez en la Nou, aparcaremos en el primer parking que nos encontramos. Nos dirigimos hasta la iglesia de Sant Martí y desde allí empezaremos la ruta.

¡Hola, amigos!

Hoy toca montaña. Una vez más, seguimos la lista de las 100 cimas emblemáticas de Catalunya. He escuchado a mis dueños decir que hay valientes que hacen una carrera vertical. Nosotros vamos a seguir el mismo recorrido hasta la cima.

Justo delante de la iglesia de Sant Martí hay un primer poste que indica la dirección al Sobrepuny. ¡Uf! ¡Qué calor! Empezamos a caminar y los primeros metros son por una pista de cemento, pero como es temprano, aún no está suficientemente caliente para que me moleste. Mis dueños empiezan decididos a subir rápido. Cuando se termina la pista de cemento llegamos a un puente que cruza el torrente de la Nou. ¿Sabéis esos sitios donde a cualquiera le entran ganas de bañarse? Pues ese es uno de esos rincones y, cómo no, voy a empezar la ruta bañándome. ¡Je, je, je!

Empezamos a subir siguiendo las marcas del GR 241 y bordeamos una casa, Cal Patzi. El camino está bien señalizado, pero si no encontramos marcas, siempre podemos guiarnos por las que ha dejado la gente. El GR nos lleva hasta Prats de la casa de Caselles, que está en ruinas. Me separo de mis dueños para acercarme todo lo que puedo hasta las vacas que pastan a sus anchas tranquilas, hasta que he llegado yo. Je, je, je.

El camino, a partir de aquí, sube sin tregua y, ahora, seguiremos las marcas amarillas. Toca subir dos quilómetros con 600 metros de desnivel positivo. Por un momento parece que nos transportamos a otro sitio; el paisaje ha dejado de ser pedregoso y de pinos para dar paso a un hayedo con árboles de tamaño espectacular, pero dura poco y vuelve el paisaje anterior, lleno de pinos. Pasado el hayedo nos encontramos las marcas del PR-C 199, que seguiremos hasta la cima. Aquí nos hemos encontrado unos excursionistas que llevaban un perro. Hemos jugado durante unos metros hasta que los hemos dejado atrás. Pocos minutos después, ¡llegamos arriba y contemplamos las increíbles vistas! Para volver, hemos deshecho el camino encontrándonos con más excursionistas que no han madrugado tanto. Deshacemos el camino porque hemos decidido volver a hacer el PR-C 199 entero. La ruta termina con un baño increíble.

Ficha técnica


Punto inicio/final La Nou de Berguedà
Distancia 7,8 km
Desnivel acumulado 845 m
Señalización Marcas del GR 241 (rojo y blanco), marcas del PR-C 199 (amarillo y blanco), puntos amarillos
Dificultad Media
Agua Solo al inicio del camino.
Tipo de terreno Pista de cemento (unos metros), pista forestal, senderos y terreno muy pedregoso
Oruga del pino La ruta se ha realizado en el mes de agosto y no se han detectado restos de nidos. Actualizaremos la información en primavera.
Época del año Todo el año. Es muy probable que en invierno encontremos nieve algunos días de frío intenso. En este caso, se debe llevar el material necesario.
Recomendaciones

Llevar agua

Perfil

Captura de pantalla 2017-09-14 a las 20.36.56

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close