Puigpedrós (2.914 m)

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

[CAT]

Arribem al poble de Meranges —just a l’entrada hi ha unes indicacions de pàrquing— i ens preparem per sortir des del mateix poble, sense fer els deu quilòmetres de pista fins al refugi de Malniu.

Hola a tothom!

Avui sembla que l’amo vol fer un bon entrenament i crec que ens cansarem una mica. La temperatura és agradable tot i ser l’últim dia de juny. Farem una ruta poc habitual, ja que tothom puja amb cotxe fins al refugi de Malniu. Aquesta vegada farem la ruta des del poble. Comencem per un sender, el 117, que ens portarà fins al refugi. El camí, a part de ser força vertical, és molt pedregós. Sort que hi ha força aigua per a refrescar-se; de fet, encara hi ha algun tou de neu al cim.

Fem tres quilòmetres amb un desnivell positiu de 500 metres fins arribar al refugi. L’amo somriu mentre passem davant dels guardes i amb un «bon dia» continuem. Jo vaig decidida fins a l’estany i penso que seria bo deixar-se de cims i quedar-nos tot el dia banyant-nos-hi, però l’amo no s’atura i enfilem el camí que ens durà fins al cim. Entre prats i pedres anem guanyant altura pel serrat de les Perdius Blanques i saludem als muntanyencs que s’han llevat ben d’hora. Ens hem de fixar molt bé amb les fites perquè ens podem fer una mica d’embolic, sobretot si puja la boira. Ja podem veure el cim, però abans d’arribar al cim més alt del Pirineu de Girona, toca trepitjar neu; pot ser l’última vegada abans de l’hivern. Ara sí, som a tocar de la creu, a uns 50 metres fins a l’última part, que és plena de rocs, però que superem sense cap mena de dificultat fins a completar l’ascensió.

Aquesta vegada desfem el camí sense fer la ruta circular pels estanys. La baixada es fa bastant dura perquè s’acumula el desnivell. L’amo considera que aquesta ruta és difícil tot i no tenir parts tècniques, però sí pel desnivell positiu. Tornem cap a casa, que m’hi espera el sofà!

Fins la propera! (Que espero que sigui platja, riu o pantà…)

 Fitxa tècnica


Punt inici/final Meranges (1.537 m)
Distància 15 km
Desnivell positiu 1.547 m
Senyalització El sender 117 des de Meranges fins al refugi de Malniu està molt ben senyalitzat amb marques grogues i amb el número 117. Des del refugi Malniu fins al cim trobarem a l’inici algun pal indicador i, després, fites.
Dificultat Difícil
Aigua
Tipus de terreny Sender, terreny pedregós i prats
Eruga del pi No
Època de l’any Tot l’any. A l’hivern hi ha neu i cal portar material específic.
Recomanacions Portar aigua i menjar

Captura de pantalla 2018-07-07 a las 21.31.34

[ESP]

Llegamos al pueblo de Meranges —justo en la entrada hay unas indicaciones de parking— y nos preparamos para salir desde el mismo pueblo, sin hacer los diez quilómetros de pista hasta el refugio de Malniu.

¡Hola a todo el mundo!

Hoy parece que mi dueño quiere hacer un buen entrenamiento y creo que nos cansaremos un poco. La temperatura es agradable a pesar de ser el último día de junio. Haremos una ruta poco habitual, puesto que toda la gente sube en coche hasta el refugio de Malniu. Esta vez subiremos a la cumbre desde el pueblo. Empezamos la ruta por un sendero, el 117, que nos llevará hasta el refugio. El camino, aparte de ser bastante vertical, es muy pedregoso. Por suerte hay bastante agua para refrescarse; de hecho, todavía se ve algún montón de nieve en la cima.

Recorremos tres quilómetros con un desnivel positivo de 500 metros hasta llegar al refugio. Mi dueño sonríe mientras pasamos delante de los guardas y con un «buenos días» continuamos. Yo voy decidida hasta el lago y pienso que sería bueno dejarse de cimas y quedarnos todo el día bañándonos, pero mi dueño no se detiene y seguimos por el camino que nos llevará hasta la cumbre. Entre prados y piedras vamos ganando altura por la sierra de las Perdius Blanques y saludamos a los montañeros que han madrugado. Debemos fijarnos muy bien en los hitos porque puede ser un poco lioso, sobre todo si sube la niebla. Ya podemos ver la cumbre, pero antes de llegar a la cumbre más alta del pireneo de Girona, toca pisar nieve; quizás sea la última vez antes del invierno. Ahora sí, ya estamos cerca de la cruz, a unos 50 metros hasta la última parte, que está llena de rocas, pero que superamos sin dificultades hasta completar la ascensión.

Esta vez deshacemos el camino sin hacer la ruta circular por los lagos. La bajada se hace bastante dura porque se acumula el desnivel. Mi dueño considera que esta ruta es difícil a pesar de no tener partes técnicas, pero sí por el desnivel positivo. ¡Regresamos a casa; me espera el sofá!

¡Hasta la próxima! (Que espero que sea playa, río o pantano…)

Ficha técnica


Punto inicio/final Meranges (1.537 m)
Distancia 15 km
Desnivel positivo 1.547 m
Señalización El sendero 117 desde Meranges hasta el refugio de Malniu está muy bien señalizado con marcas amarillas y con el número 117. Desde el refugio Malniu hasta la cumbre encontraremos al inicio algún poste indicativo y, después, hitos.

 

Dificultad Difícil
Agua
Tipo de terreno Sendero, terreno pedregoso y prados
Oruga del pino No
Época del año Todo el año. En invierno hay nieve y debemos llevar material específico.
Recomendaciones Llevar agua y comida

Captura de pantalla 2018-07-07 a las 21.31.34

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close