Castell de Verdera (670 m)

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

[CAT]

El castell de Verdera es troba al punt més alt de la serra de Rodes, a 670 m sobre el nivell del mar. A l’època medieval va ser un enclavament de gran valor estratègic i militar pel seu excepcional domini visual i perquè és de difícil accés. Per arribar-hi, ens dirigim fins al monestir de Sant Pere de Rodes. Just abans d’arribar al monestir trobem un primer pàrquing i, més endavant, un altre. Si no es vol pujar al castell amb un fort desnivell, el millor és deixar el cotxe al primer pàrquing i seguir una ruta circular que, primer, ens portarà al menhir de Santa Helena i, després, a les ruïnes del castell de Verdera per la cresta sense dificultats i amb un desnivell suau.

Hola!

Avui aprofitem les vacances per fer un cim. Sí! Jo també ho penso: els amos estan de vacances a la platja però no poden evitar trepitjar la muntanya. La veritat és que jo tampoc. He anat quatre dies seguits a la platja i gairebé prefereixo la muntanya.

Hem baixat del cotxe al primer pàrquing del monestir de Sant Pere de Rodes. Just davant hi ha uns graons: aquí comença la nostra ruta.

Al cartell informatiu proposen tres rutes. Nosaltres agafem la més llarga, que en realitat només són 4,5 km en total i veus moltes més coses. Pugem els graons i a pocs metres arribem a l’església de Santa Helena de Rodes, situada a l’est de les ruïnes del poblat medieval de Santa Creu de Rodes. L’any 1930 es va declarar monument d’interès nacional i, el 1935, la Generalitat va començar-ne les obres de restauració. Em puc imaginar vivint aquí amb els amos, entre el mar i la muntanya amb aquestes vistes precioses.

Seguim la ruta i arribem al menhir de Santa Helena, una mena de dolmen més bàsic. Des d’aquí seguim per una pista fins a arribar a la carena que va directa al castell. En pocs minuts arribem al castell en ruïnes, encara que conserva alguns dels seus passadissos, on he pogut passejar i investigar com una bona exploradora. He, he, he.

Les vistes són increïbles i, com era d’esperar, els amos fan mil fotos per immortalitzar el moment. Després d’una bona estona contemplant el paisatge, comencem a baixar desfent el camí fins a un pal que indica la direcció cap al monestir de Sant Pere de Rodes. Només queda baixar per un corriol estret, on hem trobat que no és matinera.

Una vegada som al monestir, em quedo amb un dels amos mentre l’altre el visita per dins. Val la pena entrar-hi, però, lamentablement, els gossos no podem fer-ho.

Llepades per a tothom!

Fitxa tècnica


Punt inici/final Pàrquing del monestir de Sant Pere de Rodes
Distància 4,5 km
Desnivell acumulat 217 m
Senyalització Pals indicadors i marques grogues
Dificultat Fàcil
Aigua No
Tipus de terreny Pista, terreny pedregós i corriols
Eruga del pi No
Època de l’any Tot l’any
Recomanacions Portar aigua.

Tenir en compte la previsió de la tramuntana.

Portar càmera de fotos.

Perfil

Captura de pantalla 2017-09-26 a las 11.59.46

[ESP]

El castillo de Verdera se encuentra en el punto más alto de la sierra de Rodes, a 670 m sobre el nivel del mar. Por su excepcional dominio visual y su difícil acceso, en la época medieval fue un enclave de gran valor estratégico y militar. Para llegar, nos dirigimos hasta el monasterio de Sant Pere de Rodes. Justo antes de llegar encontramos un primer parking, y más adelante hay otro más cerca del monasterio. Si no se quiere subir al castillo con un fuerte desnivel, lo mejor es dejar el coche en el primer parking y seguir una ruta circular que primero nos llevará al menhir de Santa Helena y, luego, a las ruinas del castillo de Verdera por la cresta sin dificultad y con un ligero desnivel.

¡Hola!

Hoy aprovechamos las vacaciones para subir a una cima. ¡Sí! Yo también lo creo: mis dueños están de vacaciones en la playa pero no pueden evitar pisar la montaña. La verdad es que yo tampoco. Llevaba cuatro días seguidos en la playa y casi prefiero la montaña.

Hemos bajado del coche en el primer parking del monasterio de Sant Pere de Rodes. Justo delante hay unos escalones: ahí empieza nuestra ruta.

En el cartel informativo proponen tres rutas. Nosotros cogemos la más larga, que en realidad solo son 4,5 km en total y ves muchas más cosas. Subimos los escalones y a pocos metros llegamos a la iglesia de Santa Helena de Rodes, situada al este de las ruinas del poblado medieval de Santa Creu de Rodes. En el año 1930 se declaró monumento de interés nacional y, en 1935, la Generalitat comenzó las obras de restauración. Me puedo imaginar viviendo aquí con mis dueños, entre el mar y la montaña con estas preciosas vistas.

Seguimos la ruta y llegamos al menhir de Santa Helena, una especie de dolmen más básico. Desde aquí seguimos por una pista hasta llegar a la cresta, que va directa al castillo. En pocos minutos llegamos al castillo en ruinas, pero que conserva algunos de sus pasillos, donde he podido pasear e investigar como una buena exploradora. Je, je, je.

Las vistas son increíbles y, cómo no, mis dueños hacen mil fotos para inmortalizar el momento. Después de un buen rato contemplando el paisaje empezamos a bajar deshaciendo el camino hasta un poste que indica la dirección al monasterio de Sant Pere de Rodes. Solo queda bajar un sendero estrecho, donde nos hemos encontrado a los menos madrugadores.

Una vez en el monasterio, me quedo con uno de los dueños mientras el otro lo visita por dentro. Vale la pena entrar, pero, lamentablemente, los perros no podemos hacerlo.

¡Lametazos para todos!

Ficha técnica


Punto inicio/final Parking del monasterio de Sant Pere de Rodes
Distancia 4,5 km
Desnivel acumulado 207 m
Señalización Poste indicativo de la ruta y marcas amarillas
Dificultad Fácil
Agua No
Tipo de terreno Pista, terreno pedregoso y sendero
Oruga del pino No
Época del año Todo el año
Recomendaciones Llevar agua.

Tener en cuenta la previsión de la tramontana.

Llevar cámara de fotos.

Perfil

Captura de pantalla 2017-09-26 a las 11.59.46

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close